Vamos Schipluiden en Den Hoorn naar BraziliŽ

Zaterdagochtend 11 juli is een groep van 11 jongeren en vijf volwassenen, onder leiding van pastor Huub Spaan, voor drie weken vertrokken naar BraziliŽ. Zij gaan daar werk ondersteunen van pater GabriŽl Hofstede, afkomstig uit Schipluiden, die zoín 500 km van de stad Recife in het stadje Garanhuns werkzaam is.

Projecten van Vamos 2007.
In juli 2007 is ook een groep afgereisd naar BraziliŽ en hebben de volgende projecten gerealiseerd:
 • Aanleg van een moestuin
 • Bouwen van een huisje
 • Opknappen van kindertehuis

 • Projecten 2009
  Dit jaar gaat Vamos huisjes opknappen in het plaatsje Garanhuns. In dit straatje staan 12 huisjes waar vooral veel moeders met jonge kinderen zijn gehuisvest. Zeven van de 12 huisjes worden bewoond. De overige 5 huisjes moeten opnieuw worden opgeknapt, zodat hier weer gezinnen kunnen wonen. Er zullen nieuwe dakplaten gelegd moeten worden en de deuren en kozijnen moeten worden geplaatst. Bij het straatje staan ook een aantal lokalen.

  Wekelijks wordt daar door de overheid melk verstrekt aan de armste gezinnen. Uit een andere wijk komen een aantal vrouwen om de zgn. moederclub te ondersteunen met handwerken. Op onregelmatige tijden wordt er een gezondheidspost ingericht. Het tweede project van de Vamosgroep zal zich gaan bezig houden met de grondige aanpak van deze lokalen. Muren moeten worden gesausd en daar waar nodig moet het dak worden gerepareerd.

  In totaal wonen in Villa de Jubileo ongeveer 32 jonge kinderen. Velen hiervan gaan nog niet naar school, pas als zij 6 of 7 jaar zijn worden ze toegelaten op de basisschool.

  De lokalen naast Villa de Jubileo kunnen ook goed dienst doen als kinderopvang. Het derde project dat wordt uitgevoerd door de Vamosgroep is om een start te maken met een kinderopvang op deze locatie. Niet alleen de jongste kinderen uit Villa de Jubileo, maar ook kinderen uit de omliggende wijk zullen hier van harte welkom zijn.

  Voor dagelijkse updates vanuit BraziliŽ verwijzen wij naar de website van Vamos. [ edit: Website niet langer bereikbaar ]