Welkom   

Met AnCor de boot in!
(Spetterende, spannende start van het seizoen 2007-2008!)

Traditiegetrouw beginnen we het seizoen met een startactiviteit. Dit jaar stond wel een heel bijzondere op het programma, namelijk zeilen op de Kagerplassen, even boven Leiden. Zondag 2 september reden we om 12 uur weg bij de kerk. Werner had er merkbaar zin in en nam een paaltje mee: Hij wilde zo graag naar de Kaag ! Via een wegomlegging, pontje en een stukje lopen kwamen we terecht op een zonnig terras met een lekker bakkie en overheerlijke appeltaart. Daarna de boten klaar maken. Het begon echter hoe langer hoe harder te waaien. Maar we laten ons niet kennen en zijn toch van wal gestoken.


De boot van Angelique en René ging als eerste weg en hoe!! Ze waren heel snel uit ons zicht. We deden geen wedstrijd (tenminste dat hadden we niet afgesproken). De boot met stuurman Arnold ging iets rustiger en toen we eenmaal het ruime sop op waren gestoken, zagen we al snel de anderen weer. Bij hen zat de schrik erin, ze zaten in het riet en hadden bijna water gemaakt. Het water was koud en zwemmen stond niet op het program. Iedereen in die boot wilde terug en ze kozen dan ook snel voor de veilige haven! Ondanks dat René en Angelique geoefend hadden, was deze harde wind teveel van het goede. Om de beurt werd er toen met de boot van Arnold gezeild. Best pittig, ook bijna de billen nat, maar het was onwijs gaaf! We zeilden door het aaneengesloten plassengebied om via een korte toer terug te keren bij de groep die aan wal geduldig hun beurt afwachtte. Hier was genoeg proviand om het wachten wat te verzachten: er werd ruim voorzien in een natje en een droogje.

Maar toen eenmaal iedereen aan wal was voor een pauze, was lekker languit liggen er niet bij. Nee, hard denken over de vragen van de Grote AnCor-zeilquiz! Een ieder zocht een plekje in het gras zodat we niet bij elkaar konden spieken! Toen René en Arnold alle antwoorden hadden nagekeken bleek ik, Antoinette (kan`t nog niet geloven ) de winnaar! Ik won een heel mooi boek over........??? Precies, zeilen!! (bij de uitslag werd de prijs toegekend aan degene die het minste aantal punten had vergaard, maar wel heel enthousiast was! red). Na nog een blokje zeilen werd de boot definitief aangelegd en ruimden we de zeilen op. Zoals we gekomen waren, vertrokken we weer naar Den Hoorn, maar wel mooi met een zeilervaring rijker!

Als afsluiting ontstond spontaan het idee om met z´n allen te gaan eten. De Familie De Vreede bood onderdak en Sander haalde een overheerlijke bestelling op bij de plaatselijke Chinees. Bijna iedereen was hier nog van de partij. Een kop koffie/thee vormde de afsluiting van een gezellige dag. Degenen die er helaas niet bij waren: jullie hebben wat gemist!