Welkom   

Niet mokken......lekker wokken!
(Activiteit mei 2007)

Onder dat motto togen wij donderdag 31 mei jongstleden naar de Brabantse Turfmarkt, waar we een hoek hadden gereserveerd in het Chinees Restaurant aldaar. Met een groep van 17 personen had het merendeel van het koor gehoor gegeven aan de oproep een keer lekker met elkaar te gaan wokken. Het is inmiddels een terugkerend ritueel geworden om zo aan het eind van een seizoen een keer met elkaar uit eten te gaan. Met ons nieuwe repetitie/uitvoeringsschema ging er nu eens niet een repetitie verloren maar benutten we een ´vrije´ donderdagavond.

In een grote ruimte was een saladebar opgesteld en konden ook warme gerechten worden geschept. Uit een andere vitrine kon een keuze aan vlees en vis worden gemaakt, zelf samen te stellen met champignons, taugé, uien, enzovoorts. Dit portie aanleveren bij een kok, een saus kiezen en ´de brand er in´! Imponerend te zien hoe men met vuur speelt en je eten in een mum van tijd gereed maakt. Je was vrij om meerdere malen een hap samen te stellen. Met iedere gang naar de kok werd het een beetje een ´stoelendans´ zodat je ook nog eens een keer iemand anders sprak.

Na uitgegeten te zijn, werd besloten om elders na te tafelen….en wel bij Van Bokhoven voor een heerlijk ijsje. De donderwolken die vanuit het Zuiden kwamen aandrijven, deden ons spoeden naar de Boterbrug. Daar gekomen bleek dat Van Bokhoven gesloten was. De aanstormende onweersbui dreef weldra de groep uiteen, en zo kwam er een beetje een open einde aan dit gezellig samenzijn. Maar ja, zoals het thema al zei, daar zitten we dus niet mee. Volgend jaar gaan we weer een andere culinaire verrassing proberen.