Welkom   

Welkom op de site van 'AnCor'.Dit is de internetpagina van AnCor. Sinds januari 2007 luistert AnCor eens per maand een viering op in de kerk van de St. Antonius & St. Cornelius parochie in Den Hoorn.

AnCor is opgericht voor iedereen vanaf 20 jaar die plezier beleeft aan (samen) zingen. Het koor wordt ondersteund door eigen muzikanten, ons combo. Ons koor bestaat op dit moment uit ruim 20 leden, uit Den Hoorn en omstreken. Voor een kerkkoor zijn we best wel groot, maar versterking is altijd welkom!

Het repertoire van AnCor bestaat uit liederen met een religieuze/kerkelijke lading, maar ook meer bekende nummers van bijvoorbeeld Frank Boeijen, Paul de Leeuw en Ruth Jacott worden ten gehore gebracht. Een aantal muzikale leden onder ons (en misschien ook jij!) zoekt nieuwe liederen uit en bereidt ze voor. Hiermee werken we aan een eigen oeuvre.

AnCor staat voor muzikaliteit en gezelligheid! We repeteren in principe de tweede, derde en vierde donderdag van de maand in de kerk aan de Hoornseweg, van 19.30 tot 20.30 uur; de vierde zaterdag van de maand zingen we tijdens de viering om 19.00 uur.

Geen vereniging - ook een koor niet - kan bestaan zonder gezelligheid: na afloop van de repetitie (die natuurlijk ook best gezellig mag zijn!) staat de koffie/thee klaar en kan worden (na)gepraat over meer dan notenbalken of zangstemmen alleen.

Kom eens vrijblijvend met ons mee repeteren of kom luisteren bij een viering. Je vindt ons rooster voor de komende tijd elders op deze site (zie ´agenda`).
Graag verwelkomen we je bij AnCor!

Wanneer het jongerenkoor Harmonie precies is opgericht, is niet bekend.<br> We weten wel dat de allereerste jongerendienst plaats vond in december 1968. Het doel van deze diensten ( die toen nog niet in de kerk werden gehouden ) was: eigentijdse diensten te houden en de mogelijkheid van experimenteren met eigentijdse symboliek, vormen en uitingen.<br><br> In oktober 1970 werden vanuit de kerk de eerste suggesties gedaan de jongerendiensten in de kerk te gaan houden. In hetzelfde jaar was er sprake van een beginnend koortje van 7 leden, dat al snel ophield te bestaan. Pas later is een definitief koor van start gegaan. In 1987 kreeg het koor de naam 'Harmonie'. Dit naar aanleiding van een koorweekend met dit thema.<br><br> Momenteel kent het koor zo'n 25 actieve leden en is op zoek naar versterking.<br> Voel je je jong en zou je ook graag meezingen in een gezellige groep, loop dan eens binnen op donderdagavond van 19:30 - 20:30 uur in de kerk.<br> Wel geïnteresseerd maar de drempel nog wat hoog.......vanaf 20:30 uur drinken we koffie in de bovenzaal, je bent van hart welkom !<br><br> Het Jongerenkoor heeft de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van veel leden. Daarnaast hebben wij veel energie gestoken in het vinden van nieuwe, vooral jonge, leden, echter zonder resultaat. Dit heeft ertoe geleid dat er is besloten om na ruim 36 jaar te STOPPEN met Jongerenkoor “Harmonie”.<br><br> Maar niet getreurd, er komt een nieuw koor! Per 1 januari 2007 wordt het koor AnCor opgericht. Hieronder een overzicht om een idee te krijgen van dit nieuwe koor:<br><br> Leden<br> Dit nieuwe koor zal in eerste instantie ontstaan uit leden van het Jongerenkoor, echter we gaan een andere doelgroep vaststellen en die is: 20-45 jaar. Nieuwe leden moeten binnen deze doelgroep vallen. Lijkt het je leuk om mee te zingen, schroom dan niet om op donderdagavond om 19.30 uur naar één van onze repetities te komen in de kerk.<br><br> Dirigent en combo<br> Els Rodenburg wordt dirigent van dit koor, muzikaal ondersteund door Angelique van Paassen en overige muzikanten.<br><br> Vieringen en repetities<br> AnCor zal één keer per maand op zaterdagavond zingen. Op donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur wordt er in de kerk gerepeteerd. Aansluitend kletsen we onder het genot van een kopje koffie of thee nog even na.<br><br> Naam<br> De naam AnCor is ontstaan door de patroonheiligen van onze kerk samen te voegen, dus Antonius en Cornelius. Bovendien lijkt het op het Engelse woord anchor, dat anker betekent en dus dient als basis van iets. Daarnaast klinkt Cor als koor.<br><br> </body> </html>